Bananowe placuszki to szybka w przygotowaniu alternatywa na szybkie i smaczne śniadanie lub podwieczorek. Przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nim każdy:)
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków jaglanych lub owsianych:
- 2 jajka
- 2-3 banany
- 1-2 łyżek kefiru lub jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- tłuszcz do smażenia
- dowolne owoce
Przygotowanie:
- Obrane banany pokrój na mniejsze kawałki. Następnie przełóż do naczynia, w którym będziesz mogła użyć blendera.
- Do bananów dodaj jajka, płatki, kefir lub jogurt oraz szczyptę soli.
- Całość blendujemy na gładką masę.
- Smażymy na złoty kolor z obu stron
- Placuszki możesz podać ze świeżymi owocami, miodem, dżemem lub bitą śmietaną.
Najnowsze komentarze