Przepis na bananowe placuszki

Kuchnia  /   /  przez Justyna

Bananowe placuszki to szybka w przygotowaniu alternatywa na szybkie i smaczne śniadanie lub podwieczorek. Przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nim każdy:)

Składniki:bananowe placuszki

  • 1/2 szklanki płatków jaglanych lub owsianych:
  • 2 jajka
  • 2-3 banany
  • 1-2 łyżek kefiru lub jogurtu naturalnego
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia
  • dowolne owoce

Przygotowanie:

  1. Obrane banany pokrój na mniejsze kawałki. Następnie przełóż do naczynia, w którym będziesz mogła użyć blendera.
  2. Do bananów dodaj jajka, płatki, kefir lub jogurt oraz szczyptę soli.
  3. Całość blendujemy na gładką masę.
  4. Smażymy na złoty kolor z obu stron
  5. Placuszki możesz podać ze świeżymi owocami, miodem, dżemem lub bitą śmietaną.

 

Autor:

Cześć, jestem Justyna! Fascynuje mnie piękno, które widzimy codziennie i ludzie. Lubię śledzić aktualne trendy, ale nie podążam ślepo za modą. Nie rezygnuje też ze swojej indywidualności i pomogę zachować Ci Twoją. Testuję, opiniuję i radzę.