Smothie z jarmużem i selerem naciowym to wyzwanie! Seler naciowy ma specyficzny smak z którym także ja miałam problem.
Zdradzę Wam mały sekret: jeśli stopniowo do soków dodajesz zielone warzywa to z czasem zielone soki ( zalecane podczas detoxu) są coraz smaczniejsze.
Jarmuż to odmiana kapusty, posiada wiele przeciwutleniaczy które mają silne działanie antynowotworowe.
Zapobiega powstawaniu raka prostaty, jelita grubego, płuc oraz co ważne dla kobiet – zapobiega powstawianiu raka piersi!
Składniki:
- woda (około 500 ml lub więcej jeśli smoothie ma być bardziej wodniste)
- 1/2 avokado
- 1 cytryna w całości (obrana ze skórki)
- 2-3 garście jarmużu
- seler naciowy ( o ilości selera zdecyduj samodzielnie, ja dodałam około 20 cm selera naciowego)
- 1 kiwi
- ananas (plaster grubości około 6 cm)
- 1 gruszka
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- siemię lniane
- ostropest plamisty
Blendujemy i gotowe.
Wskazówka: ananas lekko niweluje smak selera im więcej go dodasz tym mniej będziesz czuć w smaku seler naciowy.
Najnowsze komentarze