Kasza manna to cenne źródło fosforu, potasu, wapnia oraz białka, błonnika i witamin z grupy B. 100 g kaszy zapewnia aż 10% zapotrzebowania dorosłej osoby na składniki mineralnej.
Kasza manna to także doskonały daniem podczas choroby ponieważ jest lekko strawna.
Dziś podam Wam przepis na kaszę w trochę innym wydaniu. Uwielbiam kaszę z sokiem malinowym ale to zgrana płyta już 🙂
Składniki:
– kasza;
– mleko roślinne orzechowe/migdałowe ( lub mleko klasyczne):
– 1/2 łyżki cynamonu:
– kakao surowe/gorzkie;
– wanilia
Całość dojemy do garnka i czekamy aż kasza będzie dobra, pamiętaj aby mieszać od czasu do czasu 🙂 Po ugotowaniu na całość kładziemy:
– banana;
– orzechy posiekane.
I gotowe !
Proporcji kaszy oraz mleka nie podaję ponieważ jest ona zmienna w zależności od ilości przygotowanych porcji.
Najnowsze komentarze